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Wednesday, 24 February 2010

Birthday dinner

Charly cooked a wonderful dinner for his birthday bunny (that's me!) and her guests yesterday - thank you again, my love!
It was so yummy that I absolutely have to share it with you.

We took it from this wonderful vegan cookbook which I can strongly recommend (especially to Anja ;-)), it's fabulous.

Pasta and Green Beans with Peanut Sauce

  • Any sort of pasta you fancy
  • 300 g fresh green beans, ends trimmed
  • approx. 100 ml water
  • 1 cm piece fresh ginger, minced
  • 2 (or 3 or 4, according to taste...) garlic cloves, minced
  • 1/4 cup (approx. 70 g) natural peanut butter, the crunchy version is an excellent choice!
  • Juice of 1/2 fresh lemon
  • 2 tablespoons tamari soy sauce
  • several tablespoons (according to taste) nondairy milk, we chose oatmilk
Bring a large pot of water to a boil, cook pasta until al dente, drain well, and transfer to a large bowl.

Steam, grill, or roast green beans for 7 to 10 minutes, until they are soft but still crisp - you get the picture.

For the peanut sauce, heat 2 tablespoons of water in a small sauté pan over medium heat.
When hot, add ginger and garlic.
Cook for a minute or two, then stir in peanut butter and remaining 5 tablespoons of water.
Stir until smooth.
Add lemon juice, tamari sauce, and oatmilk, and stir well. To thin out, add more water (or oatmilk...).
Salt and pepper according to taste.
Add beans to peanut sauce, and peanut sauce to pasta, and toss to coat.



Yeah, ok, it doesn't really LOOK too appetising, I admit.... but, as you undoubtedly know, this is a sure sign that the dish is all the more yummy! ;o)

Enjoy!

11 comments:

Ramona said...

Hallo Kerstin, ich würde Dein Rezept gerne nachkochen, kann es aber nicht lesen. Könntest Du es mir übersetzt zukommen lassen?
Vielen Dank!
Liebe Grüße
Ramona

Hase said...

Liebe Ramona, ich versuche daran zu denken, es dir bei Gelegenheit zu übersetzen! Schön, dass du es nachkochen willst, das freut mich!

C said...

Alles Gute zum Geburtstag! Ich habe das Buch auch, also sollte ich diese Nudeln wirklich mal machen :-)

Frollein Holle said...

Garlic, Ginger and peanuts - seems to be my kind of dish, eh? ;)

Netty said...

Herzlichen Glückwunsch zum Geburtstag. Das hört sich lecker an und sieht lecker aus.

lg Netty

Hase said...

Danke für eure Glückwünsche! :o)

Ja, Frollein, indeed - ich habe beim Mümmeln auch eine Gedenkminute an dich eingelegt, echt mal jetzt ;-)

Blumenmond said...

Klingt wirklich gut und da Du das Rezept jetzt veröffentlich hast, brauch ich das Buch ja gar nicht kaufen. ;-)

kevin said...

Ja auch alles gute von mir :) Herzlichen Glückwunsch

Michaela said...

Bin gerade zufällig auf diesem Blog gelandet und schon finde ich genau das Rezept, das ich brauche! :) Habe gestern grüne Bohnen gekauft und wollte die gerne zur Pasta kochen - nur wie? Diese Kreation mit der Erdnusssauce klingt wirklich sehr ungewöhnlich und lecker - und ich finde übrigens auch das Bild sehr ansprechend! Danke für die Inspiration! :)

Hase said...

Hallo Michaela, das freut mich aber, wenn dir das Rezept als Inspiration dient! :o)

Frances said...

Sorry it took me soo long to read this! I'd love to make this...do you know where to get oatmilk from in France? fx